آموزش سه تار

یکی از جذاب‌ترین آموزش‌ها در دنیای موسیقی، آموزش سه‌تار است. این ساز کوچک و با صدای لطیف، ارتباطی ویژه بین نوازنده و ساز ایجاد می‌کند و طرفداران زیادی دارد. آموزش سه تار یکی از جذاب‌ترین و محبوب‌ترین کلاس‌های موسیقی است. در آموزشگاه موسیقی باس، واقع در سهروردی شمالی، و با استفاده از اساتید برجسته و برنامه‌های آموزشی متنوع، فرصت یادگیری این ساز زیبا را به هنرجویان ارائه می‌دهیم. در ادامه با جزئیات بیشتری از کلاس‌ها، روش‌های آموزش و مزایای یادگیری سه‌تار آشنا می‌شوید.


نوازندگی استاد سه تار (مروارید حسینی) آکادمی موسیقی باس

تدریس سه تار در تهران

یادگیری سه‌تار به پشتکار و میزان تمرین بستگی دارد. تهیه ساز مناسب و آشنایی با تئوری موسیقی از اصول اولیه است. پر واضح است که نصف بیشتر یادگیری هر سازی به خصوص یادگیری و آموزش سه تار چه به صورت آنلاین و یا حضوری به پشتکار و میزان تمرین شما بستگی دارد.
لذا داشتن و یا تهیه کردن ساز، برای داشتن تمرینهایی مرتب و مفید، شرط اول است. پس با مشورت گرفتن از معلم و یا دوستی که تجربه‌­ای در نواختن ساز دارد یک ساز تهیه کنید.

برای اینکه شما و سازتان زبان همدیگر را بهتر بفهمید باید با زبان ساز که همان زبان موسیقی است آشنایی پیدا کنید.
پس سعی نکنید که از دست جلسات اولیه که مربوط به تئوری ساده موسیقی است فرار کنید!!
بهانه تراشی ها  هرگز نتیجه نخواهد داد!

برای نواختن آهنگها عجول نباشید. به اساتید مجرب خود اعتماد کنید. آنها شما را به سرمنزل مقصود رهنمون خواهد کرد.
از تکرار هوشمندانه (که مبتنی بر خرد و درک مفهوم است) غافل نباشید. همیشه تمرین و تکرار معجزه می­کند.
حتما ساعات مشخصی از شبانه روز را فقط به تمرین (و نه هیچ کار دیگری) اختصاص دهید و حتما هر روز تمرین کنید.

سه-تار-حرفه-ای
سه-تار-حرفه-ای

آکادمی موسیقی باس
با استفاده از اساتید برجسته و برنامه‌های مختلف،
کلاس‌های حضوری سه‌تار را با بالاترین کیفیت برگزار می‌کند.
مشاوره تخصصی به هنرجویان قبل از ثبت‌نام و برنامه‌ریزی دقیق برای هر سطح از آموزش از مزایای این آکادمی است.

جهت مشاوره و راهنمایی جهت ثبت نام و آموزش سه تار
می‌توانید از طریق شماره های زیر با ما در ارتباط باشید.

تلفن ثابت

تلفن همراه

آموزشگاه سه تار در سهروردی

شاید شما به این نتیجه رسیده باشید تا به دنبال بهترین آموزشگاه موسیقی در تهران برای یادگیری “سه تار” باشید. و با جستجوی عبارت “بهترین آموزشگاه سه‌تار در سهروردی” در گوگل، چشمتان به آموزشگاه موسیقی باس خورده باشد. و باید بگوییم آکادمی موسیقی باس از بهترین اساتید سه تار ایران برای کلاس‌های حضوری و آنلاین سه تار استفاده می‌کند. با مطالعه رزومه اساتید می‌توانید به راحتی از کیفیت این اساتید مطمئن شوید.

کلاس‌های سه تار در آکادمی موسیقی باس در سطوح مختلفی تشکیل می‌شود . هر هنرجو قبل از ثبت‌نام ارزیابی می‌شود.
این ارزیابی برای ارائه خدمات بهتر به هنرجو بسیار مفید و لازم است و تاثیر بسیاری در روند پیشرفت هنرجو دارد.

بسیاری از افراد اعتقاد دارند که کلاس‌های حضوری مکان بهتری برای یادگیری‌شان است. انها کیفیت کلاس حضوری را بیشتر می‌دانند.

آکادمی موسیقی باس برای این دسته از افراد کلاس‌های حضوری را با بالاترین کیفیت و با بهترین اساتید سه تار برگزار می‌کند.

همان طور که در قسمت‌های قبل توضیح داده شد:
یادگیری مبانی آکادمیک سه تار (مباحث نظری) نقش بسیار مهمی در یادگیری این ساز و هر ساز دیگری دارد. پس کمی حوصله کنید و به سادگی از این بخش گذر نکنید.

 

آموزش سه تار آنلاین و حضوری - تهران و خارج از ایران

 

مزایای کلاس های حضوری “سه تار” در آکادمی موسیقی باس

۱ـ کلاس کاملاً خصوصی:

بسیاری از کلاس‌های حضوری موسیقی برای تدریس سه تار به شکل گروهی در سایر آموزشگاه‌ها برگزار می‌شوند که شلوغ هستند. مطمئناً تعامل هنرجو با استاد در این نوع کلاس‌ها به حداقل می‌رسد. این باعث می‌شود تا استاد فرصت کافی برای بررسی نقاط ضعف و قوت هنرجو را نداشته باشد. این  دلیلی است بر پائین بودن کیفیت آموزش!!!

کلاس‌های آموزش سه تار در آکادمی باس به صورت تک نفره (خصوصی) برگزار می‌شود. و استاد تمام وقت را صرف یک هنرجو می‌کند.

۲ـ هزینه هر ترم کلاس آموزش سه تار (بروزرسانی شده در ۲۵ مرداد ۱۴۰۳)

واقعاً هزینه آموزش سه تار در بهترین آموزشگاه موسیقی در سهروردی، اصلاً “هزینه” نیست، سرمایه گذاری است. آکادمی موسیقی باس با توجه به کیفیت کلاس‌هایی که دارد و با توجه به کادر علمی آن، بهترین قیمت را در مقایسه با سایر آموزشگاه‌های موسیقی داراست. شما به راحتی با مطالعه رزومه کادر علمی آکادمی موسیقی باس و یا یک جست‌وجوی ساده، می‌توانید از کیفیت اساتید حاضر در آکادمی باس مطلع شوید و آن را با سایر آموزشگاه‌ها مقایسه کنید.

مبلغ سرمایه گذاری شما برای ثبت نام کلاس سه تار در آکادمی باس، ماهیانه بین ۱،۲۰۰،۰۰۰ تومان (یک میلیون و دویست هزار تومان) تا ۱،۵۰۰،۰۰۰ تومان (یک میلیون و پانصد هزار تومان) متغیر می باشد. همانطور که ملاحظه می فرمایید، کمترین مبلغ برای این سرمایه گذاری در نظر گرفته شده است. پس با خیال راحت ثبت نام کنید.

۳ـ استفاده از بهترین اساتید سه تار:

آکادمی موسیقی باس از بهترین اساتید سه تار برای دوره‌های آموزشی خود استفاده می‌کند.
تمامی اساتید این آکادمی ازجمله استاد سه تار، از افراد تحصیل کرده هنرستان و دانشگاه موسیقی هستند .

اساتید ما در مراکز معتبر دیگری همچون هنرستان موسیقی تهران، دانشگاه هنر تهران، کنسرواتوار موسیقی تهران. دانشگاه هنر نوشهر و غیره فعالیت دارند.
برای آشنایی بیش‌تر با اساتید آکادمی موسیقی باس می‌توانید رزومه این اساتید را در صفحۀ “آشنایی با اساتید” مطالعه کنید.

۴ـ موقعیت عالی و دسترسی آسان با مترو:

یکی از مزیت‌های کلاس سه تار در سهروردی، دسترسی آسان آن به دو خط مترو (ایستگاه مترو سهروردی و ایستگاه مترو بهشتی) و اتوبوس‌های بی‌آر‌تی BRT و همچنین تاکسی‌های خطی است. البته جای پارک مناسب برای ماشین شخصی هم وجود دارد. موقعیت آموزشگاه در خیابان سهروردی شمالی، بین خیابان شهید مطهری و خیابان شهید بهشتی واقع شده است. بطوریکه از هر دو خیابان های مطهری و بهشتی، به یک اندازه راه تا رسیدن به آموزشگاه موسیقی وجود دارد. آموزشگاه سه تار دقیقاً در خیابان سهروردی شمالی، یک چهارراه پایین تر از خیابان شهید بهشتی و یا یک چهارراه بالا تر از خیابان شهید مطهری واقع شده است. آدرس دقیق آموزشگاه: خیابان سهروردی شمالی، پایین تر از خیابان زینالی (چهارراه کیهان)، روبروی فروشگاه نوین چرم، پلاک ۳۹۵، واحد ۳.

 

نوازندگی سه تار توسط استاد مروارید حسینی


بهترین آموزشگاه سه تار سهروردی


بهترین استاد سه تار سهروردی


آموزش سه تار آکادمی موسیقی باس

نکات مهم یادگیری سه تار

همان طور که گفته شد سه تار یک ساز ایرانی و کهن است.
ممکن است
علی رغم محدودیت هایی که دارد، کار با آن کمی دشوار به نظر بیاید.

ممکن است روزهای اول از یادگیری این ساز دلسرد شوید. یا این‌گونه تصور کنید که آموزش دیدن این ساز سال‌ها زمان می‌خواهد.
اما اساتید آکادمی موسیقی باس کنار شما هستند و مشکلات شما را مرتفع می‌کنند. تا در سریع‌ترین زمان ممکن این ساز را آموزش ببینید.

یادگرفتن این ساز به غیر از حضور در کلاس‌های آنلاین/حضوری آموزش سه تار نیاز به تمرین کردن در منزل دارد.

البته ساعت مشخصی را برای تمرین در منزل مشخص نمی‌کنیم. چرا که زمان خالی هنرجویان با یک‌دیگر تفاوت دارد.  ممکن است هر شخص نیاز به زمانی خاص داشته باشد.
اما به صورت میانگین روزانه یک یا دو ساعت زمان لازم است تا بتوانید در زمانی شش ماهه سه تار را یاد بگیرید.

یادگرفتن سه تار درست بستگی به میزان تمرین شما دارد. اگر می‌خواهید در زمان کمتری در این ساز به موفقیت برسید، قطعا نیاز است زمان بیشتری را برای یادگیری و تمرین صرف کنید.
بهتر است این نکته را هم در نظر داشته باشید که صرفا تمرین کردن زیاد نمی‌تواند شما را به هدف‌تان برساند!!

بهتر است در هنگام تمرین یک استاد یا یک شخص ماهر در کنار شما حضور داشته باشد و مشکلات تمرین شما را تذکر دهد. اینکه همراهی اساتید با شما حضوری باشد و یا به صورت آنلاین، کیفیت آموزش شما تضمین شده است.

 

آموزش سه تار

آموزش آنلاین سه تار در تهران

این روزها بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند در کلاس‌های حضوری شرکت نکنند. ترجیح می‌دهند از کلاس‌ها و آموزش‌های مجازی استفاده کنند تا وقت و هزینه کمتری را بپردازند.
البته ناگفته نماند که از زمان شیوع ویروس کرونا نیز بیشتر از هر زمانی باعث رونق کلاس‌های آنلاین سه تار شد.

متاسفانه در بسیاری از شهرهای دور در استان‌های مختلف، دسترسی به کلاس‌های معتبر بسیار دشوار است.  اما امکان برقراری ارتباط از طریق اینترنت در بسیاری از شهرها فراهم است. این کار باعث شده که افراد بسیاری بتوانند از کلاس‌های آنلاین سه تار، با همان کیفیتی که هنرجویان حضوری در تهران امکان دسترسی آن را دارند، استفاده کنند.

اگر تا کنون تجربه کلاس‌های آنلاین را نداشته باشید احتمالا تصور می‌کنید که کلاس‌های آنلاین بازدهی و خروجی مناسبی ندارند . یامیزان تعامل با استاد در این کلاس‌ها بسیار پایین است!! اما واقعیت این نیست.

تجربه آکادمی موسیقی باس نشان داده است که کلاس‌های آنلاین به شرطی که:
با ابزراهای مناسب و به شکلی کاملا اصولی برگزار شود، در برخی از موارد بازدهی بسیار بالاتری نسبت به کلاس‌های حضوری دارند.
پس زمان را از دست ندهید. اگر به هر دلیل نمی‌توانید در کلاسهای حضوری آموزشگاه شرکت کنید، به کلاس‌های آنلاین سه تار را آغاز کنید.

آموزش مجازی سه تار برای ایرانیان خارج از ایران

یکی از مزایای آموزش مجازی، برگزاری کلاس های آنلاین سه تار برای ایرانیان خارج از کشور می باشد. عدم دسترسی به منابع آموزشی قوی و عدم وجود اساتید خبره در زمینه آموزش سه تار برای افراد خارج از ایران، ما را بر آن داشته است تا یکسری مزایای ویژه در اختیار هموطنان خارج از کشور قرار دهیم. البته این مزایا برای هنرجویانِ با انگیزه که داخل ایران هستند، نیز قابل ارائه است.

اولین هدف آکادمی موسیقی باس، ترویج موسیقی ایرانی در خارج از مرز های ایران می باشد. لذا با توجه به اختلاف ساعتی سایر کشورها با ایران، کلیه کلاس های این موسسه شامل یک جلسه آفلاین نیز می باشد. یعنی هر هنر جو خارج از ایران، علاوه بر یک جلسه آنلاین با استاد حرفه ایِ سه تار، یک جلسه ی رفع اشکال بصورت آفلاین نیز به عنوان خدمات ویژه، دریافت خواهد کرد. این جلسه ی آفلاین به افزایشِ سرعتِ یادگیری و کاهش اتلاف وقت کمک بسیار زیادی می کند. همچنین مزیت دیگری که شامل حال هموطنان عزیز خارج از ایران می شود، کتاب ها و منابع آموزشی رایگان است. این منابع بصورت pdf در اختیار ایشان قرار خواهد گرفت.

آموزش سه تار بصورت آنلاین برای هنرجویان خارجی

آکادمی موسیقی باس مفتخر است هنرجویان خارج از ایران را در کشورهای اروپایی، استرالیا و آمریکا به ساز ایرانیِ سه تار علاقه مند کرده است. کشورهای اتریش، بلژیک، برزیل، کانادا، شیلی، چین، کرواسی، دانمارک، قبرس، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، مالزی، هلند، نیوزلند، استرالیا، نروژ، پرتغال، رومانی، روسیه، هند، اسپانیا، سوئد، سوئیس، تایلند، ترکیه، اوکراین، انگلیس، آمریکا، تاجیکستان، ازبکستان، ارمنستان، گرجستان و امارات، دارای بیشترین ایرانی های علاقه مند به یادگیری آموزش سه تار بصورت آنلاین هستند.

 

اگر شما هم خارج از ایران هستید و به ساز ایرانی سه تار علاقه مندید،

با ما تماس بگیرید. پیشنهاد ویژه ای برای شما داریم . . .

تلفن ثابت

تلفن همراه

آشنایی با ساز سه تار

ابتدای امر بد نیست با ساختمان ساز سه تار و نحوه ساخت سه تار آشنا شویم.

ساختمان سه تار در عکس زیر نشان داده شده است.

 

آموزش سه تار
تصویر ۱: ساختمان سه تار

 

این ساز از یک کاسه کوچک و دسته ای بلند تشکیل می شود.
سیم ها از یک طرف به سیم گیر در انتهای کاسه درگیرند و از طرف دیگر به انتهای دسته که سرپنجه نام دارد، متصل می شوند.
در سر پنجه ساز، چهار عدد گوشی وجود دارد که به وسیله آن ها می توان سیم ها را کوک کرد.

در الگوهای قدیمی سه تار، گوشی ها به صورت دو به دو عمود بر هم نصب می شوند
ولی در الگوی جدید که به طرح استاد قنبری مهر معروف است، همه گوشی ها در طرفین سرپنجه قرار می گیرند.

 

آموزش سه تار
تصویر ۲: استاد قنبری مهر

 

 پرده های ساز سه تار

جنس کاسه معمولاً از چوب درخت توت یا شاه توت است. در مواردی هم از چوب گردو استفاده می کنند.
جنس دسته ساز همواره از چوب گردو است که بر روی آن، ۲۵ عدد پرده از جنس روده تابیده و اخیراً نخ های مصنوعی نظیر نایلون بسته می‌شود. تا به وسیله آنها، نوازنده بتواند روی سیم ها انگشت گذاری کند و نغمه ها به صدا درآیند.

در شیوه نوین نوازندگی، گاه تعداد پرده-ها ممکن است تا ۲۸ عدد افزایش یابد که ترتیب قرار گرفتن آنها در جدول زیر نشان داده شده است.

 

آموزش سه تار
تصویر ۳: پرده های ساز سه تار

چگونگی انتقال صدا در سه تار

انتقال صدا از سیم های ساز به کاسه سه تار به واسطه چوب کوچکی به نام خرک صورت می گیرد.
خرک از جنس چوب شمشاد است و لرزش های مربوط به سیم را از طریق صفحه نازک به داخل کاسه هدایت می کند. در نتیجه صداها پس از چند بار انعکاس و تشدید، بار دیگر از مسیر سوراخ های روی صفحه بیرون می آیند.

طول کاسه سه تار ۲۲ تا ۳۰ ، عرض آن ۱۲ تا ۱۸ و عمق کاسه بین ۱۲ تا ۱۶ سانتی متر است. دسته سه تار به ضخامت ۳ تا ۳/۵ سانتی متر وطول آن ۴۰ تا ۴۸ سانتی متر می باشد.
کل طول ساز یعنی دسته و کاسه، ۷۶ تا ۸۰ سانتی متر طول دارد.

سیم های سه تار به ترتیب سیم سفید، سیم زرد، سیم واخوان و سیم بم نام دارند.

 

سیم مشتاق چیست؟

لابد از خود می‌­پرسید که چرا سه تار، به جای اینکه سه سیم داشته باشد چهار سیم دارد؟
یکی از مهم‌ترین تغییراتی که در سه‌تار بوجود آمده است، اضافه شدن همین سیم چهارم است.
در منابع متعددی، به نقل از روایت شفاهی استاد ابوالحسن صبا:
درویشی به نام مشتاق علیشاه کرمانی را بعنوان فردی می‌شناسند که برای اولین بار این سیم را به ساختمان سه‌تار افزود.
از همین رو، نوازندگان سه‌تار، این سیم را «سیم مشتاق» نامیده‌اند.
اضافه شدن سیم مشتاق به سه‌تار، باعث گسترش قابلیت‌های نوازندگی بر روی این ساز شد.
سیم سوم از پائین را مشتاق می­‌نامند.

سه تار کوک های بسیار متنوعی دارد. برخی از این کوک ها ویژه همین ساز هستند و معمولاً در تک نوازی مورد استفاده قرار می گیرند. کاسه سه تار در قدیم به صورت یک تکه از تنه درخت درست می شد.

در این روش، تنه درخت از بیرون تراشیده و از درون خالی می شود.  البته سازنده ساز در تهیه کاسه با تحمل زحمت و سختی بیشتری مواجه است.
گذشته از صرف وقت و نیرو برای کندن و تراشیدن چوب، رعایت هماهنگی قطر کاسه در تمام قسمت ها مهم ترین مسئله ای است که سازنده باید در نظر داشته باشد.

در عصر حاضر با پیشرفت های فنی، گونه متفاوتی به نام روش ترکه ای بوجود آمده است.
در روش جدید، تخته های چوب از درخت به ضخامت حدود ۳ میلی متر مدتی در آب خیسانده می شوند.  پس از حدود ۲۴ ساعت آن ها را در قالب های مخصوص قرار می دهند . با حرارت زیاد در زمانی بسیار کوتاه می خشکانند.
پس از خشک شدن قطعات قالب گیری می‌شوند. بر اساس الگویی از پیش تعیین شده، آنها را به هم می چسبانند و کاسه ساز شکل می گیرد. پس از آن که کاسه آماده شد، دسته ساز را به آن وصل می کنند.

 

برای آموزش سه تار با آکادمی موسیقی «باس»  همراه باشید.
آکادمی موسیقی باس ‌با اشتیاق فراوان علاقمند است که شما را در این مسیر پر فراز و نشیب و در عین حال زیبا همراهی کند.
برای مشاوره و راهنمایی جهت ثبت نام و آموزش ساز سه تار می‌توانید از طریق شماره های زیر با ما در ارتباط باشید.

تلفن ثابت

تلفن همراه

تفاوت در اندازه سه تار

سه تار معمولاً در دو اندازه کاسه بزرگ و کاسه کوچک ساخته می شود.

  • سه تارهای کاسه بزرگ به الگوی استاد مهدی کمالیان هم شهرت دارند.

 

آموزش سه تار
تصویر ۴: استاد مهدی کمالیان

 

  • سه تارهای کاسه کوچک نیز گاه به الگوی استاد هاشمی شناخته می شوند.

 

آموزش سه تار
تصویر ۵: حکیم هاشمی

آموزش سه تار
تصویر ۶: الگوی سه تار هاشمی

تفاوت این دو نوع کاسه معمولاً در جنس صدای ساز است.

آنها که صدای بم دوست دارند، معمولاً سه تار کاسه بزرگ انتخاب می کنند.
در مقابل علاقه مندان صداهای تیز و شفاف به سراغ سه تار های کاسه کوچک می روند.

در روش ساخت ترکه ای، برخی سازندگان به زیبایی کاسه نیز توجه خاصی دارند.  در نتیجه نمونه های بسیار جذابی تولید می کنند.

 

اساتید و بزرگان تاریخ سه تار ایران

سازندگان معروف سه تار در یکصد سال اخیر عبارتند از: علی محمد خان صفایی (۱۳۱۸-۱۲۷۶). حاج طاهر، ابوالقاسم اعتمادی معروف به مفتح السلطان، نریمان آبنوسی. مختاری، عشقی، استاد فرج الله،حاج محمد کریم خان، سید جلال. جواد چاییچی، ناصر شیرازی، مهدی کمالیان، زاد خیل، مفاخری و رامین جزایری.

 

شباهت در یادگیری سه تار و تار

اکثر کتاب­هایی که برای آموزش سه تار مورد استفاده اند برای آموزش ساز تار هم بکار می روند.
یعنی شیوه یادگیری این دو ساز کاملا بهم شبیه است. احتمالا برای شروع از کتاب­های هنرستان موسیقی که در چهارجلد برای سالهای اول تا چهارم هنرستان تدوین شده استفاده خواهد شد.
شیوه های یادگیری ارزشمند دیگری نیز از مبتدی تا متوسطه وجود دارند. که می‌توان آنها را جداگانه و یا حتی در کنار کتب هنرستان یاد گرفت. شیوه هایی همچون دستور سه تار حسین علیزاده و یا شیوه جلال ذوالفنون و یا شیوه کیوان ساکت و … .

 

از نوازندگان معروف ادوار مختلف آموزش سه تار می‌توان به:

میرزا عبدالله فراهانی، غلامحسین درویش (درویش خان). ابوالحسن صباف نورعلی برومند، نصرت ابراهیمی، یوسف فروتن ارسلان درگاهی. احمد عبادی، جلال ذوالفنون، پرویز مشکاتیان، داریوش صفوت، محمدرضا لطفی. حسین علیزاده، داریوش پیرکانیان، داریوش طلایی، مجید درخشانی. کیوان ساکت، کیهان کلهر، حمید متبسم، بهداد بابایی، مسعود شعاری و … اشاره کرد.

برخی از این نوازندگان آنچنان در شیوه نوازنگی خود دارای بیان و سبکی ویژه بوده اند که صاحب مکتب خاص خود شده اند.

برای آموزش سه تار بصورت مجازی یا حضوری با ما تماس بگیرید.

اگر خارج از ایران هستید و علاقه مند به یادگیری ساز سه تار هستید،

با ما تماس بگیرید، برای شما هنرجوی عزیز طرح ویژه ای داریم.

تلفن ثابت

تلفن همراه

سایر مطالب مفید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed